koffer circus

Workshop: HET KOFFER-CIRCUS

Voor kinderen van 6 tot 14 jaar.

In deze workshop gaan de kinderen een miniatuur circus maken met als basis materiaal ijzerdraad. Centraal staat; beweging creëren, mechanieken maken, technisch denken en bouwen. Daarnaast gaat deze workshop over poppenspel en de manipulatie van de poppen en de objecten.

Tijdens de eind-presentatie voor publiek zal het circus ‘live’ gefilmd worden door de kinderen. Deze beelden worden vervolgens ‘live’ geprojecteerd achter het circus. Waardoor onze miniatuur objecten en acts levensgroot zijn geworden. De kinderen maken hierdoor in deze workshop ook kennis met diverse ‘video-technieken’.

De kinderen gaan dus aan de slag met diverse materialen om circus-attracties te maken in miniatuur. Een grote koffer dient als basis voor ons circus. Ieder kind verzint en maakt minimaal één act voor het koffer-circus. Er zal daarnaast geoefend worden voor de eind-presentatie waar de circus-acts gezamenlijk een geweldige en spectaculaire circus-voorstelling zullen worden.

Op de presentatie zullen alle acts vertoont worden door de kinderen; één voor één zullen de acts de piste inkomen om hun kunsten te laten zien. De kinderen zullen elkaar helpen met het vertonen en manipuleren van hun circus acts.

Zo zetten we een geweldige show neer voor het publiek. Muziek, circus-acts, spektakel en vooral heel veel lol…

koffer circus 1

Koffer Circus Groep 3 Sint Paulus School, Amsterdam

AANBOD WORKSHOPS